Voorraad foto: iStock.

VPI: Laat rentekoers onveranderd; dereguleer brandstofprys

Posted in News by Admin on 17 November, 2021 at 1:47 p.m.

Solidariteit het vandag aanbeveel dat die rentekoers môre onveranderd gelaat moet word en het weereens beklemtoon dat die regering die brandstofprys moet dereguleer. Dit volg nadat die VPI-koers vanoggend bekend gemaak is.
 
In ooreenstemming met die tendens die afgelope paar maande het die hooflyn VPI-koers wat op ʼn koers van 5% te staan gekom het weer nader aan die bopunt van die Reserwebank se teikenbestek geëindig.
 
“Brandstof is vandag ʼn skrikwekkende 23,1% duurder as ʼn jaar gelede. Ons moet druk op die regering uitoefen om gehoor te gee aan ons eise om die brandstofheffing te verlaag en om die prys ten volle te dereguleer. Mense moet genoeg geld hê om werk toe te kan gaan en kos te koop. Hoër brandstofpryse is net nóg ʼn regulasie wat ons ekonomie versmoor. Die vrye mark is doodeenvoudig ʼn beter prysbepaler as ons regering,” sê Theuns du Buisson, ekonomiese navorser by Solidariteit.
 
Volgens Du Buisson sal ʼn verlaging in die brandstofprys ook uitkring na voedselpryse, wat self ook op ʼn koers van 6,7% te staan gekom het. Hy wys verder daarop dat dit ʼn buitengewoon negatiewe uitwerking op die armes en mees kwesbares het en dat die regering sy verantwoordelikheid teenoor alle landsburgers, maar veral hierdie groep, versuim deur nie aan hierdie eise gehoor te gee nie.
 
“Die algehele VPI-koers is veral belangrik in ag genome die nuutste rentekoersbesluit wat môre aangekondig word. Die besluitnemers mag dalk gedruk voel om die rentekoers te verhoog, maar ons moet in ag neem dat die meeste faktore wat die VPI opstoot ekstern is, veral die skeepsvragkrisis en swak monetêre beleid in die VSA. Ons verwag daarom, en beveel ook aan, dat die rentekoers môre onveranderd gelaat word. Die rentekoers is nie die oorsaak van die hoë VPI-koers nie en ʼn styging kan die bietjie groei wat daar is ongedaan maak,” sluit Du Buisson af.

Ingestuur deur: Solidariteit Media

Seismic testing sparks national uproar: Plett Environment Forum and locals demand immediate halt

Time is of the essence, and the ocean's cry needs advocates right now.
Anchen Coetzee

Swartland Auctioneers: Where Antiques, Auctions, and Eye Candy Meet!

Whether you're in it for the antiques, or a chance encounter with the charming owner, don't just drive past Swartland Auctioneers.
Anchen Coetzee

Solidariteit se lede gaan Maandag werk en eis dat werkgewers oop moet bly

"Deur aan die EFF-eise toe te gee, sal hulle daartoe bydra dat ons deur ʼn spul anargiste regeer word."
Admin

Fenomenale Fransie praat sonder "airs" of "graces"

Die storie van 'n Plaasmol.
Anchen Coetzee